Skøyte-/hockeyskole

 

201023 Hockeyskolen

Finne frem til hallen? Klikk her.

Datoer for oppstart sesongen 2020/2021

Høstsemesteret 2020 (uke 41-51):
– tirsdag 6. oktober (Hockeyskole dag 1)
– lørdag 10. oktober (Skøyteskole & Hockeyskole dag 2)
Høstsemesteret avsluttes lørdag 19. desember.

Vårsemesteret 2021 (uke 1-11) starter:
– tirsdag 5. januar (Hockeyskole dag 1)
– lørdag 9. januar (Skøyteskole & Hockeyskole dag 2)
Vårsemesteret avsluttes 20. mars.

Priser – Skøyteskolen

kr 550,- pr. semester.
kr 1000,- for samlet påmelding til både høst- og vårsemester.

Avgiften inkluderer genser med påtrykk av navn/kallenavn (valgfritt) samt premie og diplom ved kursets slutt. Genseren må bringes til Comet Sport i Lillestrøm som da besørger trykking av navn.
Kurset er på lørdager kl. 12:00-13:00.

Priser – Hockeyskolen

kr. 800.- pr. semester, tirsdag + lørdag.
kr. 1500.- for samlet påmelding til både høst- og vårsemesteret.

Avgiften inkluderer hockeyskoledrakt med påtrykk av valgfritt navn/kallenavn og nummer samt premie og diplom ved kursets slutt. Drakten må bringes til Comet Sport i Lillestrøm for å få trykket på navn og nr.
Tirsdager 17:45-18:45.
Lørdager 11:00-12:00.

Betaling og påmelding:

All betaling og påmelding til skøyte- og hockeyskolene må gjøres via vår nettbaserte betalingsløsning (klikk på linken). Transaksjonsgebyr på 3,9% + 9 kr pr valg tilkommer.

Les denne veiledningen som forklarer hvordan du bruker betalingsløsningen.

Rabatter og annen info

Det gis søskenrabatt på 50% av kursavgift for yngre søsken uavhengig av om deltagelse er på skøyte eller hockeyskolen.

Dersom man er usikker på om dette er noe for barnet, er det anledning å la barnet prøve seg på isen 1-2 ganger.

For raskt å kunne informere om eventuelle endringer og aktiviteter opprettes en lukket Facebook-side hvor deltagere blir lagt inn via oppgitt e-postadresse i påmeldingen.

NB. Klokkeslettene kan endres, enkelte dager kan også innstilles grunnet annen aktivitet på isen. Følg med på vår hjemmeside, Facebook-side og treningstider (http://www.skedsmoik.no/isfordeling/)

Om skolene, utstyr m.m.

Målsettingen med hockeyskolen er at det skal være et åpent og kjent tilbud i nærmiljøet for alle, både jenter og gutter, som ønsker å lære og spille ishockey. Det er også en målsetting at så mange som mulig fra skøyteskolen skal fortsette på hockeyskolen og at de etter endt hockeyskole ønsker å spille på et av våre lag i de aldersbestemte klassene. Grunnlaget for læringen skal skje gjennom lek og lek med læring. Denne basis ligger nedfelt i barneidrettens rettigheter & bestemmelser og ishockeyforbundets policydokumentet for barne- og ungdomshockey.

Utbytte for deltagerne er avhengig av glede og følelsen av å mestre ferdigheter på isen. Derfor er det svært viktig med skarpe skøyter som sitter godt på foten.

Annet utstyr som er påkrevet eller anbefales:

Hockeyskolen MÅ barna bruke hjelm med gitter. I tillegg anbefales votter/hansker på hendene og beskyttelse på albuer og knær. Det er ikke nødvendig med komplett ishockey utstyr for å delta på hockeyskolen, for mange kan det være en fordel uten komplett utstyr, da utstyret gjør en del bevegelser vanskeligere å utføre.

Skøyteskolen ønsker vi at barna bruker hjelm med gitter, dette gir en trygghet i forhold til sikkerhet mot skader i ansiktet, dersom barna ikke har sin egen har vi hjelmer til utlån, de leveres tilbake etter hver trening. Det anbefales votter på hendene for varmen og for å beskytte mot andres skøyter. Det er ikke behov for annet beskyttelsesutstyr. Om man velger kne- og/eller albuebeskyttelse må det være under bekledningen, dette fordi slikt utstyr oppleves som veldig glatt mot isen, samt for å hindre at barnet henger seg fast i utstyr eller hverandre. Parkdress uten for mye under er å anbefale som yttertøy.

Klubben har tilgjengelig et antall godkjente hjelmer til utlån under treninga, men man bør ikke basere seg på at en slik hjelm kan lånes hver gang barnet skal på is.

Annet brukt utstyr er mulig å låne ved forespørsel, med da må dette avtales på forhånd slik at vi kan finne frem og klargjøre slikt utstyr i god tid før vi skal på is. Møt opp i god tid dersom utstyr ønskes lånt.

Jenter som deltar på hockeyskolen prøver vi å plassere i samme gruppe på isen.
Mulighet for egen hockeygruppe for jenter lørdager kl. 12.00 om nok påmeldte.

Viktig med riktig e-postadresse ved påmelding, dette for klubbens mulighet til infoskriv om skolen

Dersom du har spørsmål ang. noen av kursene kan du sende en melding til Per Henrik Nygård

Skedsmo IK har siden klubben ble stiftet i 1990 arrangert skøyte og hockeyskoler. Skolene har utviklet seg gjennom årene og blitt svært populære med mange deltagende barn hver sesong. Det er mange utfordringer og mye som må til for å lære å gå på skøyter og senere spille ishockey.

Klubbens mål for jenter og gutter som kommer til våre skøyte- og hockeyskoler er læring på barns premisser i et trygt og morsomt miljø. Drivkraften for læring skal være mestring og glede. Skøyteskolen arrangeres en gang per uke for barn 4-12 år. Fra barnet er 5 år og klarer å bremse og svinge kan hun/han begynne på hockeyskolen. Når kølle og puck blir en del av leken på isen blir det mye å passe på og lære for barna.

Vi i Skedsmo IK arranger derfor hockeyskole to ganger per uke for at barnet skal oppleve «jeg klarer følelsen» på treningene. Grunnprinsippene for aktivitetene på skøyte- og hockeyskolen er: Mye aktivitet på barnets premisser, individuelt og sammen med andre. Små grupper med mange repetisjoner og opplevelse av å bli sett og ha det gøy og glede seg til neste gang. Vi i Skedsmo har egne nybegynner lag for jenter og gutter. Spillerne (jentene og guttene) er fortsatt en del av hockeyskolen og skal være påmeldt denne. I løpet av vinteren vil dette laget også kunne delta i turneringer og spille kamper mot andre U8 lag (=under 8 år). I det vi kaller Skedsmomodellen har vi utarbeidet en plan for innholdet i skøyte og hockeyskolen.

For tiden samarbeider vi med Lørenskog slik at vi kan gi et fullverdig tilbud til jenter. dette innebærer deltakelse i seriespill/turneringer arrangert av krets/forbund på eget jentelag.

Skøyteskolen har som basis at barna skal lære å gå på egenhånd for så å utvikle ferdighetene gjennom lekbaserte ”øvelser”. Hockeyskolen er organisert som stasjonstrening på små flater hvor små grupper får øve på forskjellige ferdigheter i mange repetisjoner etter en velprøvd progresjon i nybegynner programmets langsiktige mål for læring. Skøyte/hockeyskolene arrangeres over 2 semestre gjennom sesongen/vinteren, ett semester før og ett etter jul. Man kan delta på et eller begge semester. Dersom det ikke passer å starte opp på semesterets første dag, kan man starte senere. Hvert enkelt barn får oppfølging ut fra eget ferdighetsnivå.

Skedsmo IK jobber også med å gi instruktørene skolering i hvordan trening skal være på barns premisser.